Geschiedenis

De Geschiedenis van Badminton
Over badminton zijn boeken volgeschreven. De geschiedenis van deze sport is dan ook al eeuwenoud. In oude culturen, zoals bij de Azteken in Mexico, bestond al een spel wat op badminton leek. In het oude Europa speelde de adel pluimbal. De Engelsen namen het spel mee uit India. Het heette hier Poona. De naam badminton is ontstaan op het landgoed van de Hertog van Beaufort dat indertijd Badminton House heette. In 1873 werden hier de eerste demonstratiewedstrijden gespeeld. In tegenstelling tot vandaag was badminton vroeger alleen weggelegd voor de adel. In Nederland werd in 1931 in Noordwijk aan Zee de eerste officiële badmintonwedstrijd gespeeld. In dat jaar is ook de Nederlandse Badminton Bond opgericht.

Harry Balvers en Jan van Wanrooij

De Geschiedenis van Badminton Vereniging Kaatsheuvel
SVK is de oudste en grootste badmintonvereniging van Kaatsheuvel. De club is opgericht door o.a. Harry Balvers en Jan van Wanrooij op 23 oktober 1972. Echte Kaatsheuvelse mensen die de sport een warm hart toedroegen. Er werd in de eerste instantie gestart als gecombineerde tafeltennis- en badmintonvereniging met de naam Smash 72. Vanaf 1973 is de naam veranderd in Sportvereniging Kaatsheuvel en is de club lid geworden van de Nederlandse Badminton Bond.

Door het kleiner worden van de vereniging is het lidmaatschap van de Nederlandse Badminton Bond in 20?? opgezegd en is het lidmaatschap van de Bossche Badminton Federatie aangevraagd.

Vanaf januari 2024 is de naam van de vereniging aangepast naar Badminton Vereniging Kaatsheuvel. Ook is de vereniging weer lid geworden van de Nederlandse Badminton Bond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *